top of page
  • Obrázek autoraFitness Maximus

Proč jsou masáže důležité?


Proč jsou masáže důležité?

Mnozí z nás znají ten pocit únavy a neschopnosti další činnosti po příchodu z práce domů. Je to jedna z mnoha situací, kdy pomůže dobře zvolená masáž. Dotyk, jak je známo, je jedním ze smyslů komunikace a důležitý stimul při stresovém napětí, protože právě dotykem působíme na centrální nervový systém, což je hlavní význam masáže. Masáž patří také mezi skvělé regenerační prostředky.

Stres, bolest hlavy, nespavost či problémy s pohybovým aparátem , to vše lze vhodně zvolenou masáží eliminovat. Příznivě působí také na krevní oběh a lymfatický systém, ovlivňující obranyschopnost organismu. V neposlední řadě dokáže cílená masáž ulevit od bolesti zad a předcházet tak vážnějším stavům. Pravidelná masáž celého těla urychluje metabolismus a tím pomáhá rychleji odbourávat tuky. Také dochází k zlepšení stavu kůže. Jemnými hmaty je ovlivňován lymfatický systém a tak pozitivně redukuje celulitidu. Neodmyslitelně zde stojí za zmínku i detoxikace . Existuje mnoho druhů masáží. Nejběžnější je tak zvaná Švédská masáž (klasická).

Zdravotní masáže však patří do rukou zdravotníků. Ostatní speciální masáže se rozlišují podle svých účinků na danou oblast a technické provedení.

Pokud vás tento článek oslovil a vzbudil zájem a potřebujete zvýšit prevenci úrazu a různých zdravotních obtíží, nebo jen příjemně zregenerovat po práci či těžkém tréninku, obraťte se na mě s důvěrou, pokusím se pomoci.

Pokud se potřebujete objednat na masáž, nebo byste si rádi pronajali naši saunu?

Objednávejte se ZDE.

Článek pro Vás připravila masérka a trenérka Dagmar Podhrazská.

66 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page