top of page
  • Obrázek autoraFitness Maximus

Výstavba nových prostor pokračuje


Jak to tak bývá, bohužel se stále čeká na obnovení stavebního povolení. Až do října loňského roku nám dodavatelská stavební firma udělala veškeré práce nepodléhající stavebnímu povolení, zřídila se i nová přípojka vody a také nová kanalizace. Objekt je zcela vyčištěn a připraven na celkovou izolaci zdí a podlahy, opravu střechy a světlíků a následné zdění nových příček, tedy vytvoření nových místností.

Od října bylo pozastaveno stavební řízení a pro jeho obnovu jsme až do konce roku 2015 s právníky vyřizovali další, stavebním úřadem vyžádané, majetkoprávní smlouvy. V únoru bylo stavební řízení obnoveno, a začala i běžet lhůta zúčastněných stran na případné námitky. S nimi se přihlásila pouze jedna jediná osoba, která si vyžádala k prostudování znovu celý projekt. Následně bude dohodnut termín společné schůzky na stavebním úřadě, kde bude nutné spolu s projektantem vše vysvětlit a potřetí obhájit.

Pokud bude vše ok, tak se vydá stavební povolení s tím, že začne běžet další lhůta pro jeho nabytí právní moci. V rámci této lhůty mohou být vzneseny další námitky proti vydání tohoto povolení. Takže žádný med v České republice něco stavět a už vůbec ne podnikat...

Pokud vše půjde o trochu lépe, novou část areálu rozšíříme o dalších 170 m2 posilovny a 90 m2 sálu na hromadné tréninky různých pohybových aktivit, připravujeme nové šatny a sprchy, dětský koutek, stolní tenis.

Počítáme s několika novými stroji Hammer Strength s rozšířením stávající kardio zóny a také s novým zázemím liftérského koutku. Do nové části se přestěhují stroje ze současné zadní místnosti, zejména stroje pro posilování zádových svalů a dále vybavení prostřední místnosti na benče.

Přibudou i dvě rovné lavice, stojan na tlaky na ramena a trakční lehátko na rovnání zad. V místnosti současných benčů vznikne prostor na dva ping pongové stoly. Zaniknou prostory současné dámské šatny se sprchami, ta se přestěhuje do podstatně prostornějších a modernějších nových prostor. Dále se do těchto prostor rozšíří i současná pánská šatna a sprchy.

Nově vznikne i universální sál cca 90 m č. na aerobní a různé pohybové aktivity pro TRX, skupinové bosu posilování, bojové sporty, taneční lekce, zumba, aerobick, fitbox aj. Nově se počítá i se cvičením pro těhotné a také maminky s dětmi, dále pak i s fyzioterapeutickým cvičením proti bolestem pohybového aparátu.

V časech, kdy nebudou v novém sále skupinové lekce, bude v rámci permanentky možné využívat tento prostor pro individuální tréninky boxu a dalších aktivit dle zájmu. V nových prostorách vznikne také dětský koutek.

Díky rozšíření prostor se uvolní i prostory současného patra s kardiem, kde bude lepší možnost rozcvičení a strečinku, individuálního cvičení na balančních pomůckách či nácviku sestav a pózování pro závodníky. Vznikne jedna z největších silových zón v Praze s cca 350 m2.

Celé fitness bude mít rozlohu kolem 780 m2.

O průběhu výstavby a dokončení nového areálu vás budeme informovat.

Takže nám držte palce, aby se nám povedlo se přes prekérní nesmyslné regule, konečně dokončit celý projekt. Nebýt nesmyslných zákonů a průtahů ze strany úřadů, nebýt nešťastných námitek, už byste dávno cvičili v nové části fitka.

Snad se to celé povede :-) a brzy si hezky zacvičíme v novém...

Váš tým Fitness Maximus!

27 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page